Euromast wordt insulinespuitDe Euromast in Rotterdam is in oktober omgetoverd tot insulinespuit, en burgemeester Aboutaleb roept op tot steun voor onderzoek naar genezing. En het Diabetesfonds roept iedereen op om een selfie te maken bij de Euromast. 

Nederland telt al een miljoen mensen met diabetes. Velen van hen zijn afhankelijk van meerdere insuline-injecties per dag. Het Diabetes Fonds gaat voor een leven zonder diabetes voor iedereen, via onderzoek naar genezing.

Burgemeester roept op tot steun

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam: ‘Een van de mooiste blikvangers van de stad, de Euromast, staat in het teken van een ingrijpende ziekte. Ingepakt als insulinespuit vraagt deze 185 meter hoge toren op een speciale manier aandacht voor diabetes.’
‘Behandeling is levensreddend en onderzoek blijft nodig om deze ziekte het hoofd te bieden. Innovatie heeft de kwaliteit van leven van diabetespatiënten al flink verbeterd, maar het kan nog beter en daar is geld voor nodig. Ik hoop dat deze boodschap vanaf de Euromast tot in de verre omtrek te horen zal zijn.’

Maak een selfie!

Uitdaging voor iedereen die in Rotterdam komt: maak een selfie met de grootste insulinespuit ter wereld. Ja, het ding is groot! Deel jouw origineelste selfie op social media. Zet erbij #spuit of @diabetesfonds. Daarmee laat je zien dat ook jij voor genezing van diabetes bent! De eerste selfie is vandaag al gemaakt, door burgemeester Aboutaleb.

Start van dubbele marathon tegen diabetes

De Euromast was zaterdag 10 oktober ook het startpunt voor de DiaBeatit Run, het hardloopevent van het Diabetes. Dit jaarlijkse hardloopevenement van het Diabetes Fonds - heeft het recordbedrag van € 100.443,- opgeleverd. Ruim 200 deelnemers liepen zaterdag 10 oktober in estafette de dubbele marathon van Rotterdam naar Amsterdam. 

Bron: Diabetes Fonds 


Terug